My CMS

Njeni posebni interesi su žensko zdravlje i obrazovanje pacijenata.

Njeni posebni interesi su žensko zdravlje i obrazovanje pacijenata.

Jedenje hrane s visokom topivim vlaknima održavamo naše probiotske bakterije sretnom i zdravom.

Određene namirnice, poput korijena cikorija i artičoke jeruzalema, posebno su u prebioticima. Naravno, ove namirnice nisu baš svakodnevne spajalice za većinu nas. Češnjak, luk i poriluk – hrane koje ćete češće je jesti – također su relativno dobri izvori. I manje količine topljivih vlakana nalaze se u širokom rasponu hrane, uključujući voće, povrće, cjelovite žitarice, mekinje, med i soju.

Vidi također: Topiva nasuprot netopljivim vlaknima

Dobivate li dovoljno prebiotika?

U posljednje vrijeme neki proizvođači hrane počeli su dodavati prebiotike u pakiranu hranu kao način poboljšanja svog zdravstvenog profila. Inulin i frukto-oligosaharidi (FOS) su dvije vrste prebiotičkih vlakana koje se obično koriste u tu svrhu. Čak ih viđate i sami plasirani kao dodaci prehrani za prebiotike.

Ali, iskreno, mislim da ne trebate ići s puta kako biste dobili prebiotike. Sve dok jedete raznoliku prehranu, uključujući puno voća, povrća, mahunarki i cjelovitih žitarica, trebali biste dobiti dovoljno topljivih vlakana da biste svoje korisne bakterije usrećile. Određena hrana za probiotike, poput vina i fermentirane soje, čak dolaze s vlastitom ugrađenom opskrbom prebiotika! Naravno, to nije dozvola za pretjerivanje s vinom (ili sirom)!

Vidi također: Koliko je alkohola zdravo

Budite u kontaktu

Zahvaljujući Niki -u što je sugerirala ovotjednu temu. I veliko hvala što pitaju znanost za njegov uvid. Obavezno se prijavite za njegov podcast kako biste saznali više o fascinantnom svijetu znanosti.

Ako imate pitanje na koje biste željeli da odgovorim u budućoj epizodi, pošaljite e -poštu na@quickAndDirtyTips .com ili ga objavite na Facebook stranici Nutrition Diva. Radujem se što ću vas čuti!

Odgovaram na mnoga pitanja slušatelja u svom besplatnom tjednom biltenu, pa ako ste poslali pitanje na moj način, budite sigurni da ste se prijavili da biste to primili.

Slike jogurta i bakterija ljubaznošću Shutterstock-a.

O autorici

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reanagel je licencirana odbora certificirana od strane odbora certificirana od strane odbora Nutricionist, autor i tvorac jednog od najzahtjevnijih podcasta i fitnestovog podcasta iTunesa. Njezin se savjet redovito prikazuje u emisiji Today, dr. Oz, NPR, i u vodećim novinskim novinama, časopisima i web stranicama. Imate li pitanje o prehrani? Nazovite liniju slušatelja prehrane na 443-961-6206. Vaše bi pitanje moglo biti predstavljeno u emisiji.

Pokušavate dobiti više kalija? Označite ovu stranicu za jednostavnu referencu.

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 23. svibnja 2014. 1-minutno čitanje

Kalij pomaže uravnotežiti natrij u tijelu.

Ovaj važan mineral nalazi se u gotovo svim svježim voćem i povrću, kao i orasima, sjemenkama, mahunarcima, jajima, mliječnim proizvodima, ribama i mesu.

Preporučeni unos za zdrave odrasle je 4.700 mg dnevno . Sljedeći grafikon prikazuje neke posebno dobre izvore hrane kalija:

O autorici

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel je licencirana prehrambena prehrambena osoba s certifikatom za certifikat od strane odbora, autor , i tvorac jednog od najzahtjevnijih podcasta zdravlja i fitnessa iTunesa. Njezin se savjet redovito prikazuje u emisiji Today, dr. Oz, NPR, i u vodećim novinskim novinama, časopisima i web stranicama. Imate li pitanje o prehrani? Nazovite liniju slušatelja prehrane na 443-961-6206. Vaše bi pitanje oculear mišljenja korisni resursi moglo biti predstavljeno u emisiji.

Ispunite svoju novogodišnju rezoluciju saznajući koji savjeti za mršavljenje zapravo rade (a koji gubite vrijeme).

Sanaz Majd, doktor MD House Call Doctor 29. prosinca 2016. 6-minutna ReadePisode #87 Igrajte pauzu Slušajte 15 savjeta za mršavljenje za novogodišnju rezoluciju, trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Ponovno je siječanj, a to znači da je vrijeme da ispunite novogodišnje rezolucije. Što to znači za nas liječnike? To znači da još jednom vidimo priliv pacijenata koji traže pomoć u gubitku težine. Što je divno – nema ništa bolje od motiviranog pacijenta!

iznova i iznova čujem:

“Zar ne postoji lijek koji možete propisati kako biste mi pomogli da izgubim tu težinu, doktore?”

“Mislim da mi treba samo operacija, doktore.”

Nažalost, nema brzog popravljanja gubitka kilograma. I svaka knjiga ili proizvod koji tvrdi da je ima ga nije iskren prema vama. Čak su i kirurške mogućnosti, koje su daleko od rizika, često privremena rješenja koja rezultiraju debljanjem nakon što se pacijenti vrate u svoje stare nezdrave navike. Volio bih da imam čarobni trik u rukavu kako bih pomogao svim svojim pacijentima s prekomjernom težinom i pretilim – bila bih bogata žena dok sam spasila toliko života!

Pa što djeluje? Osim velike predanosti i motivacije, imam i 15 savjeta za mršavljenje koji zapravo djeluju!

Koji je problem?

Prevalencija pretilosti više se nego udvostručila u SAD -u tijekom posljednjih 30 godina . Dvije trećine svih odraslih američkih odraslih osoba su ili pretile ili pretile. I pretilost u djetinjstvu postala je epidemija. Što sve to uzrokuje? Prije svega, američki način života ostavlja nam odrasle radnike koji se posvećuju hranjivim obrocima. Nakon dugog, napornog dana, mnogo je lakše posjetiti svoj lokalni lanac brze hrane i odnijeti hranu kući nego kuhati vlastite obroke. Drugo, veličine porcija povećavale su se tijekom godina. I na kraju, s napretkom tehnologije, sve više i više vremena provodimo igrajući video igre, gledajući TV i koristeći računalo. Naš sjedeći način života sprečava nas i našu djecu da se igramo na otvorenom i dobivamo više fizičke vježbe.

Zašto je to važno? Pretilost je faktor rizika za mnoge kronične bolesti. U stvari, blizu je pušenja cigareta u smislu potencijalnih opasnosti. Povezana je s razvojem srčanih bolesti (ubojica broj jedan i muškaraca i žena), određenih karcinoma, dijabetesa, osteoartritisa i visokog krvnog tlaka – samo da ih nabrojimo. Gubitak težine od čak 5-10% dovoljan je za postizanje glavnih zdravstvenih koristi.

15 Brzi i prljavi savjeti za mršavljenje

Pronađite svoj BMI: prvi korak-morate to Prvo saznajte jeste li prekomjerne težine i koliko vi vitete težine. Najstariji metoda koju liječnici koriste je pronalaženje indeksa tjelesne mase (BMI). Ovo je formula koja koristi vašu težinu (u kg) podijeljenoj s vašom visinom (u metrima u kvadratu). Kategorizira vas u tri skupine: prekomjernu težinu, pretilo ili izuzetno pretilo, ovisno o vašem broju BMI. Evo web stranice koja vam brzo daje vaš BMI.

Pregledajte svoje lijekove: Pazite da ne uzimate lijekove koji mogu pridonijeti debljanju, poput nekih antipsihotika, litija, antikonvulziva i kortikosteroida.

Učinite domaću zadaću: Prije nego što razvijete plan za gubitak kilograma, prvo morate smisliti svoju osnovnu prehranu i razinu tjelesne aktivnosti. Kako znati kamo ići ako niste polazište? Iako dugotrajno, stvarno morate voditi dnevnik hrane i fizičke aktivnosti i zabilježiti sve što jedete i pijete, količinu kalorija koje konzumirate, zajedno s količinom i vrstom fizičke aktivnosti koje ste dobili svaki dan. To će vam ne samo pomoći da pratite, već će vam pomoći da pronađete svoj obrazac prepreka. Također, možda ćete htjeti preuzeti ovu anketu o samoprocjeni ili ovo kako biste saznali što možda radite pogrešno.

Postavite svoje ciljeve: Sada kada znate koliko jedete, postavite cilj za izrezivanje od 250 do 500 kalorija dnevno. U početku ste postavili cilj da izgubite 1-2 kilograma tjedno u prvih 6 mjeseci kako biste postigli cilj od 10% mršavljenja. Izgubiti ga polako (ali neprestano) znači manji rizik od povratka kasnije – to je mjesto gdje dijeta obično ide po zlu.

Zadržite rutinski raspored: Postavite rutinski raspored obroka s 3 obroka dnevno. Obavezno ne preskočite doručak. Istraživanje pokazuje da oni koji preskaču doručak jedu više tijekom dana i imaju više poteškoća sa svojom težinom.

Pazite na svoje porcije: to nije samo ono što jedete, već i koliko toga. Provjerite jesu li vaši dijelovi prikladni. Podijelite svoj tanjur na pola (ne doslovno, već mentalno). Lijeva cijela polovica trebala bi se sastojati od povrća. Zatim podijelite desnu stranu na pola. Jedna četvrtina vaše ploče trebala bi se sastojati od ugljikohidrata, a druga četvrta proteina. Provjerite ovaj dijagram koji zapravo možete ispisati i staviti na svoj hladnjak kako biste vas podsjetili na odgovarajuće odrasle porcije koje su vam potrebne uz svaki obrok: http://www.webmd.com/diet/printable/portion-control-lizeze-uide.

Pažljivo odaberite svoje tekućine: za mnoge pacijente, ono što piju odličan je izvor kalorija. Ponekad je jednostavno rezanje krivca pića dovoljno da rezultira gubitkom težine kod mnogih mojih pacijenata, i djece i odraslih. Izrežite piće bilo kojim šećerom ili ugljikohidratima. To uključuje Gatorade, pića za kavu, običnu soda i sok (čak i ako je “prirodno”). Eliminirajte alkohol, jer su često visoki u nepotrebnim kalorijama ili ih ograničavaju na ne više od jedne čaše vina dnevno za žene i maksimum od 2 za muškarce. Umjesto toga, pijte najmanje 8 čaša vode dnevno.

skupljajući vlakno: Vlakna nam pomažu da budemo puni, zadrže crijeva reguliranim i dobar su izvor hranjivih sastojaka. Jedite najmanje 5 obroka voća i povrća dnevno.

Jedite, a ne vani: izbjegavajte jesti što je više moguće. Ako na kraju jedete, odaberite zdrave mogućnosti obroka. Gledajte preljeve za salatu, koji su često visoki u kalorijama, ugljikohidratima i/ili mastima (čak i ako su označene “niskom masnoćom”, oni i dalje mogu biti visoki u ugljikohidratima).

Nema boli, nema dobitka: stvarno nema načina – svi trebamo pronaći vrijeme i motivaciju da u svoj rutinski raspored uključimo fizičku aktivnost. Trik je pronaći nešto što volite raditi – plesna klasa, žustro hoda u parku (uvijek držite jedno uho „otvoreno“, plivanje ili ulaganje u stacionarni bicikl ili stazu (može se kupiti). Postavite cilj od najmanje 30 minuta do jednog sata tjelesne aktivnosti dnevno, s umjerenim do snažnim intenzitetom (ne, šetnja po tržnom centru ne broji).

Izbjegavajte sjedeće aktivnosti: TV, video igre, upotreba računala ne bi trebalo biti više od 2 sata ukupno dnevno (ne svaki). Držite pedometar svaki dan i pucajte na cilj od 10 000 koraka dnevno. Uzmite stepenice umjesto dizala. Parkirajte svoj automobil na najudaljenijem mjestu na parkiralištu.

Uhvatite svoje Z: Održavajte rutinski raspored spavanja: Iz nepoznatih razloga, pokazali su se da oni koji spavaju premalo ili previše pokazuju da imaju više problema sa svojom težinom.

Izbjegavajte trikove: Izbjegavajte trikove i dodatke za mršavljenje bez recepta, jer su dokazi iza njihovih tvrdnji i njihovih potencijalnih nuspojava slabi. A njihove nuspojave i dugoročni učinci nisu dobro utvrđeni. FDA trenutno obeshrabruje upotrebu ovih dodataka. Opet, zapamtite da ako je nešto previše dobro da bi bilo istinito, to je često.

Izbjegavajte recepte za mršavljenje: Studije pokazuju da lijekovi za mršavljenje mogu pomoći nekim pacijentima da izgube prosječno 11 kilograma godišnje. Međutim, to su kratkoročna rješenja. Pacijenti često vraćaju težinu nakon što se lijek zaustavi. Pored toga, neki od njih imaju značajne profile nuspojava koji zaista nisu vrijedni rizika.

Potražite svog liječnika: Vaš liječnik je vaš ulaz u mnoge resurse za mršavljenje. Zatražite preporuku da vidi nutricionista. Također, mnogi zdravstveni planovi nude besplatne klase mršavljenja, programe, pa čak i popust u centre za mršavljenje i teretane za vježbanje.

Ne dopustite da nova godina bude jedini put kada uzmete u obzir gubitak kilograma. To bi trebao biti rad u procesu, tijekom dugog vremena. Baš kao i prestanak pušenja, često je potrebno nekoliko pokušaja da bude uspješan, a na putu će biti izazova. Imat ćete dobre i loše dane. Ali važno je držati se motiviranim na putu i ne odustati.

Ne zaboravite se pridružiti kućnom liječniku na Facebooku i Twitter stranicama, gdje možete pročitati više mojih savjeta o zdravlju!

Imajte na umu da je sav sadržaj ovdje strogo samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje nikakav medicinski savjet i ne zamjenjuje nikakvu medicinsku prosudbu ili obrazloženje vašeg osobnog pružatelja usluga. Uvijek potražite licenciranog liječnika u vašem području u vezi s svim pitanjima i pitanjima koja se odnose na zdravlje.

Slika ljubaznošću Shutterstock -a. Imajte na umu da je sav sadržaj ovdje strogo samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje nikakav medicinski savjet i ne zamjenjuje nikakvu medicinsku prosudbu ili obrazloženje vašeg osobnog pružatelja usluga. Uvijek potražite licenciranog liječnika u vašem području u vezi s svim pitanjima i pitanjima koja se odnose na zdravlje.

O autoru

Sanaz Majd, MD

DR. Sanaz Majd je liječnik obiteljske medicine koji je certificiran na odboru koji je diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Drexel u Philadelphiji. Njezini su posebni interesi žensko zdravlje i obrazovanje pacijenata.

Mediteranska prehrana ima puno prvaka – i jedan otvoreni detraktor. Je li to stvarno pretjerano i zasnovan na obrivanoj znanosti?

Moninica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 27. svibnja 2015. 4-minutna ReaDepisode #334 Igrajte pauzu Slušajte mediteransku prehranu: ne zdravo kao što kažu ? Trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, molimo koristite Google Chrome ili Firefox.

May je mediteranski mjesec prehrane i, kao što sam siguran da ste svjesni, prehrana u mediteranskom stilu široko je pozdravljena kao jedna od najzdravijih Uzorci prehrane koje možete odabrati – usprkos činjenici da na kraju jedete gotovo polovicu kalorija u obliku masti. (Naša vlastita vlada i dalje preporučujemo da ograničimo masnoću na 20-35% kalorija.)

ali istraživanje se samo nastavlja izlijevati-mediteranska prehrana smanjuje rizik od srčanih bolesti, raka, dijabetesa i Alzheimera . Usporava starenje, povećava gubitak kilograma, štiti memoriju, pa čak i povećava akademsku performanse u djece. (Pogledajte u nastavku za nekoliko najnovijih radova.)

Ipak, u najprodavanijoj knjizi, The Big Fat Surprise, novinarka Nina Teicholz tvrdi da je mediteranska prehrana precijenjena i zasnovana na potresnom znanosti. Je li naša trenutačna ublažavanje maslinovim uljem i crvenim vinom na temelju prevara? Jesu li sve studije lažne?

Prevrtanje dogme s niskom masnom prehranom

Teicholz i njezini izdavači otišli su s puta kako bi postavili veliko masno iznenađenje kao izuzetno kontroverznu knjigu, onu koja bi izdržala konvencionalnu prehrambenu mudrost na Njegova glava. Ali njezin središnji argument – da prehrambene masti (i posebno zasićene masti) nisu neprijatelji kakve su nekada postavili – jednostavno nije tako kontroverzna. Knjiga je iscrpno istražena i impresivno dobro dokumentirana, ali bojim se da do trenutka kada je objavljena, više nitko nije trebao uvjeriti. Većina svijeta prehrane već je došla do istog zaključka.

Vidi također: Je li veza između kolesterola i srčanih bolesti?

ali ovaj pomoćni napad na mediteransku prehranu iznenadio me. Jesmo li mogli pogriješiti s mediteranskom prehranom kao što smo to radili s dijetama s niskim udjelom masti, temeljimo ih u neispravnim prostorijama, a zatim nesvjesno dizajnirajući pristrane studije koje bi potvrdile naša uvjerenja?

Vidi također: Pristranost u istraživanju u istraživanju

Koja je mediteranska prehrana?

Mediteranski uzorak prehrane velik je na cjelovitim žitaricama, mahunarcima, voćem, povrćem, maslinovim uljem, orasima i crvima, s manjim količinama ribe , jaja, piletina i cijela masna mliječna mlijeka i vrlo malo crvenog mesa.

Contents