My CMS

Otthoni gyógyszerek a száraz orr enyhítéséhez

Otthoni gyógyszerek a száraz orr enyhítéséhez

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

Ha az orr belseje száraz, kényelmetlen és néha fájdalmas lehet, de egy személy általában otthon kezelheti. A száraz orr otthoni orvoslása magában foglalja a gőz belélegzését, a párásítót, valamint az orrpermet vagy öblítést.

A szárazság szenzációjának orvosi kifejezése az orrpasszon belül a rhinitis sicca. Gyakran megfázás vagy allergia eredménye.

A száraz orr általában ártalmatlan. Ha azonban kezeletlen marad, akkor zavaróbb tüneteket okozhat, például:

A következő otthoni gyógyszerek segíthetnek megakadályozni és enyhíteni a tünetek szárazságát az orr belsejében.

Humidifier használata

A nedves környezet segít megőrizni az orrpasszázsokat, ami enyhíti az orr torlódását, és lehetővé teszi a melléküregek megfelelő lefolyását.

A párásítók helyettesíthetik a légkondicionálás és a központi fűtés miatt elveszített nedvességet az otthonokban és az irodákban.

Ideális esetben az embernek minden nap tisztítania kell a párásítót, hogy megakadályozza a penész és a baktériumok növekedését, amelyek mindkettő káros lehet az egészségre.

Ideális beltéri páratartalom 30–50 százalék, a szoba hőmérsékletétől függően.

Fontos megjegyezni, hogy a magasabb páratartalom elősegítheti a por atkák és más allergének növekedését, amelyek a tünetek még rosszabbá válhatnak.

A higrométer, amely egy olyan eszköz, amely a relatív páratartalmat méri, segíthet az embernek abban, hogy eldöntse, és mikor kell használni egy párásítót.

gőz insaláció

Azok az emberek, akik nem férnek hozzá párásítóhoz, hasonló eredményeket érhetnek el, ha a gőzt a:

 • tál forró víz tálból
 • Forró zuhany vagy fürdő
 • szauna

A gőz belélegzésének előnyei azonban csak ideiglenesek lehetnek. Annak elkerülése érdekében, hogy a bőr megrázza, győződjön meg arról, hogy a víz nem forrásban van vagy rendkívül meleg.

Hidratált

túl kevés víz ivása kiszáradhat a test szöveteit, ideértve az orrpályákon belüli is.

A múltban az egészségügyi hatóságok naponta 8 pohár vizet ivtak.

A 2018 -as kutatások azonban azt sugallják, hogy az ember hidratálásának legjobb módja az, hogy egyszerűen inni, amikor szomjasnak érzik magukat, kivéve, ha különösen intenzív testmozgást folytatnak.

sós orrpermet

sóoldat orrprayok megnedvesítik az orrát. Ez elősegíti a nyálkahártya áramlásának javítását és az irritáló anyagok, például a por, a szennyeződés és a pollen tisztítását, mielőtt esélyük lenne gyulladásra.

A sóoldat orrpermetése általában enyhe és a gyógyszertárakban a pulton keresztül kapható. Mindig olvassa el ezeket a termékek csomagolását óvatosan, és feltétlenül kövesse az utasításokat.

Alternatív megoldásként egy személy otthon készíthet sóoldatot, felhasználva:

 • Nem jódosított só, amely ideális esetben nem tartalmazhat anti-fogvatartási szereket vagy tartósítószereket, mint ezek, mint ezek irritálhatja az orr átjárásait
 • szódabikarbóna
 • 8 uncia vagy 1 csésze desztillált víz, vagy ugyanolyan mennyiségű csapvíz, amelyet 3-5 percig főzött
 • Egy kis finom spray-palack

A sós oldat elkészítéséhez és használatához (felnőttek számára):

 1. keverje össze 3 teáskanál sót 1-vel teáskanál szódabikarbóna, és tárolja a keveréket egy kis légmentesen lezárt tartályban.
 2. Adjon hozzá 1 teáskanál keveréket a vízbe.
 3. Ha főtt vizet használ, hagyja, hogy először teljesen lehűljön.
 4. Öntsük az oldatot a spray -palackba.
 5. Döntse előre a fejét, lélegezzen be lassan az orrán, és permetezze be az oldatot egyszer vagy kétszer az egyes orrlyukakra.

Készítsen új megoldást és győződjön meg arról, hogy a spray -palack minden használat előtt tiszta -e.

orr öntözés

Egy ember óvatosan öblítheti a sóoldatot az orrlyukakon keresztül egy izzófecskendszer vagy egy neti edény nevű eszköz segítségével.

Ez eltávolíthatja az irritáló anyagokat és megtisztíthatja az orrüreget, hogy jobban képes más gyógyszereket felszívni.

orr -öblítések állnak rendelkezésre a pulton keresztül. Mindig figyelmesen olvassa el a csomagolást, és kövesse az utasításokat.

Az ember otthoni öblítést is készíthet:

 1. Készítse el a fent leírt sóoldatot.
 2. Húzza be a sós oldatot az izzó fecskendőbe, vagy öntse be a neti edénybe
 3. Hajoljon egy mosogató fölé, lefelé a medencébe. Döntse a fejet balra, a bal oldali arc párhuzamosan a mosogatóval.
 4. Helyezze a neti edény vagy fecskendő kifolyóját közvetlenül a jobb orrlyukba.
 5. A szájon keresztül normálisan lélegezzen, óvatosan nyomja vagy öntse a sóoldat kb. Felét a jobb orrlyukba. Az oldatnak néhány másodperc múlva ki kell áramolnia a másik orrlyukból.
 6. Szúrjon ki minden olyan megoldást, amely a szájába merül.
 7. Finoman fújja az orrát, hogy tisztítsa meg a maradékokat.
 8. Ismételje meg ezt a folyamatot az ellenkező orrlyuk segítségével.

Ügyeljen arra, hogy a fejét a leírtak szerint rögzítse, hogy megakadályozzák az oldatot a torok hátulján vagy a szemébe.

Készítsen friss sós oldatot, és ellenőrizze, hogy az izzófecskendő vagy a neti edény tiszta -e minden használat előtt.

mikor kell orvoshoz fordulni

A száraz orr gyakran az orr túl gyakran fújását eredményezi.

Bizonyos gyógyszerek, például az orr -dekongesztánsok és az antihisztaminok, szintén okozhatják vagy súlyosbíthatják a szárazságot.

Ritkán, egy tartós, száraz orr jelezhet egy súlyosabb egészségügyi állapotot, például:

 • Sjogren szindróma: Ez az immunzavar a folyadékokat szekciós mirigyeket érinti, például könnyeket és nyál. Ez miatt a szem és a száj kiszárad, és befolyásolhatja az orrot és a test többi részét is.
 • atrofikus rhinitis: Ez az állapot az orrszélek bélésének zsugorodását és vastag, száraz kéregét az orr belsejében képződik. A szövődmények magukban foglalhatják a szaga, az orrvérzés és a fertőzések elvesztését.

Ha az orr súlyosan vagy tartósan kiszáradt, keresse meg orvosát.

Az is jó ötlet orvosi ellátást kérni, ha a száraz orr olyan tüneteket kíséri, mint a fájdalom, a gyakori orrvérzés vagy a fertőzés jelei.

A cikkben felsorolt otthoni gyógyszerek online megvásárolhatók.

 • Vásároljon párásítók számára.
 • Vásároljon sós orrpermethez.
 • Üzlet az izzófecskendőkhöz.
 • Vásároljon a neti edényekhez.
 • A fül, az orr és a torok

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből és az orvosi kutatásokból származnak folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.